Szolgáltatások
Szolgáltatásaink igénybevételéhez előzetes időpontegyeztetés szükséges telefonon! (06-30/973-5561)
- Shetland póni tenyésztés, csikók értékesítése. Fedezőménünk: belga import, Magyarország egyik legjobb elismert fedezőménje a fajtában (76 cm marmagasság)

-Lovagoltatás:
÷babalovaglás
÷sétalovaglás
÷lovas oktatás
÷Erdőkincse kirándulás póniháton: felfedezőtúra erdei élményösvényünkön, ismeretterjesztő útvonalon, a résztvevők hasznos információkkal gazdagodhatnak az erdő élővilágáról, erdőgazdálkodásról, vadgazdálkodásról. A túra felvezetővel történik, előzetes lovastudást nem igényel! Mivel a kirándulás Shetland pónikon történik, így maximum 25-30 kg testsúlyú gyermekek részére elérhető ez a szolgáltatás.

-Pónikocsikázás, Póni-szánkózás, Erdőkincse valódi póni-szán

-Pónilovagoltatás, pónifogatozás - kocsikázás kiszállással
÷kiszállás rendezvényekre
÷cégek, óvodák megrendelésére
÷kiszállás házhoz (pl. szülinapi meglepetéslovaglás, zsúrokra, gyermekbulikra)

-Lóra ülés nélkül: Kapcsolatépítés - Póni-Agility
Ismerkedés a lóval - lósimogatás - lóápolás - lóvezetés - lósétáltatás - kapcsolat kiépítés és tartás - együttműködés gyakorlása - pónivezetés ügyességi akadálypályán - tréning - edzés és sport lehetőség.

A pónikkal az Agility kiváló kapcsolatépítő tréning, közös együttműködés gyakorlása, mely kezdődik a lóval való ismerkedéssel, ápolásával- mert itt kezdődik az igazi kapcsolat kiépítése -, folytatva a pónikat vezetve ügyességi feladatok végrehajtásával- mely különböző akadályelemekkel gyakorolható. Tulajdonképpen egyfajta edzés és sport is lehet ez, ha rendszeres, miközben barátunkká és társunkká válik a póni !

-Lóra ülés nélkül: Erdei vadetetés mini-pónifogattal/ Bemutató jellegű programlehetőség!

Programleírás: Kellemes kirándulós séta az erdőnkben látványetetőnkhöz. Főszereplő természetesen ez esetben is a póni, mivel a takarmánykiszállítás mini-pónifogatunk segítségével történik. Az érdeklődők aktívan részt vehetnek az erdei vadetetésben, vadtakarmányok kihelyezésében, az etető helyet esténként rendszeresen látogató nagyvad fajok (jellemzően őzek, vaddisznók, szarvasok) nagy örömére.
Tudnivalók a vadetetésről (Letöltés a linkre kattintva)

-Csoportok fogadása, látogatása, Pónikertünk bemutatása óvodás és kisiskolás gyermekek részére. Akár hétköznap is részt vehetnek pedagógus, vagy óvónő kíséretével ismeretterjesztő erdei kiránduláson, póniháton lovaglással egybekötve.

A programok és ajánlatok rugalmasan csoportra szabhatók, gyermekek életkorától és létszámától függően, melyek külön egyeztetéssel igény szerint alakíthatóak.

Szolgáltatásaink a legújabb törvényi előírásoknak megfelelően működnek!

A szolgáltatásba bevont lovaink mind Hatósági alkalmassági vizsgát tettek. Rendelkeznek a NÉBIH által kiállított Hatósági Bizonyítvánnyal! (Ennek megléte 2015. január 1-től kötelező törvényi előírás minden lovagoltatással foglalkozó szolgáltatónak!)


"Az alkalmassági vizsga garancia a vendég felé is. Garancia arra, hogy a lovarda, amit felkeres és a ló, amire felül biztonságos és alkalmas lovas szolgáltatás végzésére."

Szolgáltatásainknak a szakmai megalapozottságát alátámasztják a mezőgazdasági szakközépiskolában 5 éves tanulmányok során szerzett állattenyésztő és állategészségügyi technikusi szakma, továbbá a szintén szakirányú és előírás szerinti középfokú lovastúra-vezető végzettség.

Kobak használata kötelező, melyet igény esetén tudunk biztosítani!

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy szolgáltatásaink igénybe vétele saját felelősségre, illetve kiskorú gyermek esetében szülői felelősségre történik. Szülői nyilatkozat aláírása szükséges, amely a helyszínen kitölthető.

Fenntartjuk a jogot arra, hogy a szolgáltatások elérhetőségei változhatnak, mivel pónijaink tenyészállatok így pl. vemhesség előrehaladott állapota, csikózás stb. befolyásolhatják igénybevételüket.

Szolgáltatásaink igénybevételéhez előzetes időpontegyeztetés szükséges telefonon! (06-30/973-5561)