Pónikertünk lakói
Név: Arika v.h. olieveld /Shetland Póni/
Nem: Kanca
Született: 2007-05-05 (Hollandia)
Marmagasság: 84 cm
Arika a legelső Shetland pónink, aki a legrégebbi lakója Pónikertünknek, úgymond alapító kanca a tenyészetünkben.
Szuperszelíd, 100%-osan gyermek- és emberbarát, rendkívül intelligens. Eddig kétszer volt csikója, a Wodka nevű holland fedmén után született 2011-ben Angyalka nevű első kancacsikója, aki azóta is lakója kertünknek. 2015. április 13. 16.40-kor hozta világra saját ménünktől Urbántól a második gyönyörű kancacsikóját, aki az Amulett nevet kapta.

A lovas szolgáltatáshoz szükséges Hatósági Alkalmassági vizsgával rendelkezik!
Név: Angyalka /Shetland Póni/
Nem: Kanca
Született: 2011-06-07 (Magyarország, Kazincbarcika)
Marmagasság: 86 cm
Angyalka Arikának a lánya, saját tenyésztésű Shetland póni. Genetikája, származása kiváló vonalat képvisel fajtájában. Még nyers, de nagyon barátságos, igazi gyerekló!

Tervek szerint ő is kiváló hátas- és fogatló lesz. Jelenleg ő is vemhes saját ménünktől.

Név: Picúr /e. Patty/
Nem: Kanca
Született: 2004-05-03 (Hollandia)
Marmagasság: 79 cm
Picúr a legkisebb méretű kancánk, számára semmit sem egyszerű vásárolni extra pici méretei miatt.
Amilyen pici póni olyan öntudatos és nagy egyéniség. A ménesben vezérkanca pozíciót tölt be, hiába a legkisebb a termete, minden pónink félreáll az útjából. Amilyen pici, olyan nagy szíve van. Akár a lakásba is képes bemenni az ember után. 100%-ban megbízható, a legkisebb gyerekek álompónija. Jelenleg vemhes fedménünktől, július végéig ellése várható!

A lovas szolgáltatáshoz szükséges Hatósági Alkalmassági vizsgával rendelkezik!
Név: Beauty /Betty/
Nem: Kanca
Született: 2008-03-10 (Hollandia)
Marmagasság: 93 cm
Beauty a legnagyobb termetű "shetty" kancánk, így a felső súlyhatár - a lovagolhatóságot tekintve - nála a legnagyobb pónijaink közül. Szuper szelíd, szuper barátkozós, szuper jóindulatú mindenkivel!
A szívétől talán csak az étvágya nagyobb, melyet le sem tud tagadni. Imádja, ha kényeztetik, kefével, fésűvel tisztává - csillogó szőrűbbé varázsolják a gyerekek! Fogatban is kitűnően dolgozik télen-nyáron. Jelenleg bízunk benne, hogy vemhesült ő is fedménünktől, telt formái nehezen sejtetik, hogy ugyan van -e kiscsikó a pocakjában.

A lovas szolgáltatáshoz szükséges Hatósági Alkalmassági vizsgával rendelkezik!
Név: Hroby Tarsy /Hucul/
Nem: Kanca
Született: 1999-04-18 (Magyarország)
Marmagasság: 138 cm
A legidősebb s a legnagyobb ló jelenleg a kertünkben. Tarsy Dr. Magyar Gábor tenyészetéből származó, tisztavérű, jó vérvonalú Hucul fajtájú kanca, aki egyébként nagyon jó csikónevelő is. Nagyon szelíd, barátságos. Jelenleg én is lovagolom, nagyobb, ügyesebb gyermekeknek is alkalmas.

A lovas szolgáltatáshoz szükséges Hatósági Alkalmassági vizsgával rendelkezik!
Név: 4907 Urbán /Shetland Póni/
Nem: Mén
Született: 2002-04-10 (Belgium)
Marmagasság: 76 cm
Kifejezett fajta és nemi jellegű shetland póni. Arányos testfelépítésű. Szép fejű, harmonikus testfelépítésű megkapó összbenyomású póni. Feszes a háta és ágyéka, nagyon jó faralakulása relatíve korrekt lábszerkezete okvetlenül említést érdemel. Feltűnően jól lép, közepes téröleléssel üget. A Magyarországra bekerült minishetland pónik kétséget kizáróan legjobbika. Származásában egyesíti a fajtaváltozat legjobb tenyészegyedeit. Bár szélső anyai ágának ötödik generációjában ismeretlen őst tartalmaz, de az itt ismert utolsó ős oly annyira kitűnő fajtajellegű egyed volt, hogy a shetland szigetek méneskönyvében alapító ősként tartják nyilván.
Név: Amulett
Nem: Kanca
Született: 2015-04-13 (Magyarország, Kazincbarcika)
Marmagasság: 35 cm
Arika második kiscsikója Urbán fedezőménünk után szültett, aki szintén kanca lett. Mindenkinek érdekesség lehet megnézni ezt a tüneményt! :)
Név: Hunor
Nem: Kan
Született: 2010
A mindig éberen őrködő komondor jellegű kan kutya.
Név: Füsti fecskék
Pónikertünk istállójában, konkrétan a lovakkal egy boxban laknak, évek óta rendszeresen visszatérő lakók. A fészkekben minden nyáron 4-5 fióka nevelődik , van hogy kétszer is költenek egy szezonban, igen hasznosak a böglyök, legyek, szúnyogok számának apasztásával.