Erdőkincse Pónikert és Mini Shetland Tenyészet

Pónikertünk elsősorban a piciny gyerekek ideális pónilovával, a Shetland pónival foglalkozik. A kisgyermekek számára - méretéből adódóan is - a 'Shetty'-vel már korán kezdhető, szinte játszva gyakorolható foglalkozás és maga a pónilovaglás a legjobb belépőnek tekinthető a lovas életbe, mely már szinte babakorban is elkezdhető (2 éves kortól ajánlott).

A pónik egyesületi keretek közötti tenyésztésétől kezdve, a fajta hasznosítási lehetőségeinek gyakorlásán és bemutatásán keresztül igyekszünk népszerűsíteni e csodás és kifejezetten a kisgyermekekkel harmonizáló pónifajtát. Mondhatni a legkisebb gyerekek álma tud beteljesülni, ezt tudja nyújtani a 'Shetty'! Velük a pónilovaglás, pónikocsikázás, télen póni húzta szánkózás, de csupán a pónik simogatása, megölelése, fésülgetése, ápolása is mind felejthetetlen élmény a legkisebbeknek is!


Kiemelt programkínálatunk az Erdőkincse Kirándulás Póniháton elnevezésű felfedezőtúránk, a saját részre kialakított erdei élményösvényünkön, mely a Pónikertünkhöz közvetlenül kapcsolódó 28ha-os magánerdőben teremti meg azt a különleges lehetőséget a hozzánk érkező gyermekeknek, hogy póniháton kirándulva fedezzék fel az erdő 'kincseit', mely minden évszakban tartogat meglepetéseket!

E kalandtúra tökéletes szabadidős tevékenység a kicsiknek, de akár a kísérő felnőtteknek is egyaránt élményt nyújt. A nálunk egészen kicsi kortól pónihátról megcsodálható és átélt erdőélmény és az így szerzett ismeretanyag maradandó emlék lesz a gyermek szívében, természetszerető, környezettudatos, természet és ló iránt egyaránt alázatos gondolkodáshoz vezet, így igazi testet-lelket fejlesztő programlehetőség. A felnőttek számára is jó lehetőség egy kellemes, egészséges sétához a jó levegőn, szép erdei madárdalos környezetben kísérve a mosolygós arccal és boldogságot sugárzó tekintettel kiránduló kis lovas csemetéket.


Pónijaink az ovisokat, a kisiskolásokat garantántan elkápráztatják, de valójában a felnőtteket is! Szeretettel várjuk a kis lovasokat alkalmassági vizsgával rendelkező, gyermekcentrikus pónikkal, hucul lóval!

Pónikertünk könnyen megközelíthető (szilárd útburkolatok a telephelyen belüli közlekedőkön is!), közvetlen parkolási lehetőség, kulturált öltözőhelyiség, kézmosó, WC és zuhanyzó!

Lovardai nyilvántartási számunk: L-000423

Előzetes telefonos időpontegyeztetés, bejelentkezés szükséges! Telefonszám: 06-30/973-5561